La fira del Farro se celebrarà el 3 i 4 de febrer a la Vall de Bianya

El cap de setmana del 3 i el 4 de febrer el farro tornarà a ser present a la Vall de Bianya. Aquesta 17a edició també tractarà tot el tema de la falta d’aigua actual. A Bianya encara hi queden una vintena de molins per dur a terme aquest cultiu que utilitzen sistemes tradicionals.

Durant el dissabte hi haurà una xerrada sobre sequera que acabarà amb diferents degustacions a càrrec de restaurants del municipi. També hi haurà diferents parades, mostra de bestiar, exposicions, sempre acompanyats del ball d’en Farrus Tremundus i de la Colla Gegantera del poble.

 

El comissari de la fira del Farro, David Darné explica una de les novetats de la fira d’enguany. Diu que “hi ha una nova associació de famílies del municipi que organitzen un parell d’activitats destinades als més petits, amb uns jocs i un taller de cuina”. 

De cara a diumenge, la majoria d’activitats es concentraran a terme a la zona esportiva. També hi haurà sardanes i s’elegirà el padrí i la padrina del farro 2024, un reconeixement cap a aquella gent del municipi lligada amb aquest producte. Una de les tradicions de la fira és el cartell, que des dels seus inicis va a càrrec de l’artista Quim Domene. Segons ell, el d’aquest any és el més bonic de tots. 

Explica que “és complicat perquè és un tema determinat i tampoc tens molt de ventall, però aquest cartell no és polític i és un dels millors d’aquestes 17 edicions”.

Totes les activitats de la fira del Farro seran gratuïtes. Qui vulgui participar en el taller de cuina s’ha d’inscriure al web de l’Ajuntament, ja que les places són limitades. 

Font: Garrotxa Digital (26/1/2024)