Recollida de poda i restes vegetals

Nou servei de recollida de poda i restes vegetals per a particulars, amb la col·locació d’un contenidor, al carrer Canigó amb Lluís Bolòs de la Vall de Bianya.

Es tracta d’una prova pilot impulsada per l’Ajuntament de la Vall de Bianya amb la voluntat de facilitar la gestió d’aquests residus als veïns i potenciar la recollida selectiva. S’ha ubicat un contenidor especial al carrer Canigó amb Lluís Bolòs, únicament per a ús particular.

 

Actualment, pel que fa a les restes de poda, els veïns han de gestionar-ho personalment dirigint-se a la Planta de Compostatge.

Amb la voluntat de facilitar la gestió d’aquest residu orgànic i potenciar la recollida selectiva al municipi, l’Ajuntament de la Vall de Bianya ha engegat una prova pilot amb la instal·lació d’un contenidor especial al carrer Canigó amb Lluís Bolòs, per a la recollida de les branques i troncs procedents de la poda d’arbres dels espais particulars.

La prova pilot estarà operativa els mesos que es genera més quantitat de poda. Es tracta d’un servei únicament per a particulars i, per tant, les empreses i professionals de la jardineria no poden fer-ne ús i han de recórrer als gestors de residus autoritzats amb els quals treballen habitualment.

En aquests contenidors només s’hi poden dipositar restes de podes; és a dir: branques d’esporga i troncs, sense bossa. No s’hi poden llençar cendres, pedres, runa ni cap altre residu que no sigui material vegetal dels jardins dels habitatges de la ciutat. Tampoc s’hi poden dipositar les bosses o saques.

Les bosses de gespa segada i altres restes vegetals més petites com fulles o branquillons, de poca quantitat, cal continuar dipositant-les als contenidors de color marró. En cas que les quantitats siguin importants, s’aconsella dirigir-se a la Planta de Compostatge de la Garrotxa situada a la carretera de les Feixes.

Totes les restes de poda recollides seran tractades i triturades a la Planta de Compostatge de la Garrotxa. En cas de trobar els contenidors plens, cal contactar amb l’Ajuntament de la Vall de Bianya al telèfon 972 290 033.

Pel que fa a la Planta de Compostatge de la Garrotxa el seu horari és de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 18 h i els dissabte de 9 a 12h. El seu telèfon 972 276 427.