Salutació de l’Alcalde

Benvolguts veïns i veïnes,

Soc ben coneixedor dels temps difícils que tots estem passant i per això des de l’Ajuntament volem donar tot el nostre suport als veïns i a les empreses del municipi. És en moments com aquests que des de l’Ajuntament hem de procurar que les diferents actuacions municipals que es duguin a terme vagin encaminades a ajudar a superar la crisi econòmica que ens afecta.

Així, des de l’Ajuntament de la Vall de Bianya hem apostat, i continuem apostant, per la indústria. Fa uns anys, amb la creació del polígon industrial i actualment acabant de consolidar-lo i donant el màxim suport a totes i cadascuna de les empreses del nostre municipi.

Més recentment, també hem apostat pel comerç, la gastronomia i el turisme, especialment des de la posada en marxa del Centre d’Interpretació de la Vall dels Sentits, ubicat a Sant Salvador de Bianya, que esdevé un focus d’atracció turística per a molts visitants al llarg de l’any i que ajuda, per tant, a la reactivació econòmica. Pensant en aquesta reactivació i en tenir un turisme sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb tot allò que forma part del nostre patrimoni, l’Ajuntament i el Consell Municipal de Turisme han editat uns fullets sobre unes rutes integrades a la Xarxa Itinerànnia, així com uns altres de més complets sobre les esglésies romàniques i les cases pairals del municipi, més una guia d’allotjaments, restaurants, artesans, activitats i comerços.

També procurem donar el suport necessari a qualsevol iniciativa o activitat que ajudi a reactivar les diferents zones del nostre municipi. Ben segur que amb l’esforç de tots els que formem part de la Vall de Bianya tirarem endavant el nostre poble i d’aquí a uns anys i, sense adonar-nos-en ja no parlarem de la crisi.

Entenem que és per això, per l’esforç que anem fent des de fa una colla d’anys, que se’ns ha reconegut com a l’únic municipi català que ha obtingut la màxima puntuació en un estudi basat en l’oferta laboral i en altres indicadors econòmics, distinció a la qual procurarem correspondre protegint tot el que s’atresora a Bianya, sense oblidar mai que la nostra gent és el valor més gran que tenim, ja que difícilment es podria tirar res endavant sense la seva ajuda, la seva col·laboració i el seu esforç col·lectiu.

Moltes gràcies a tots. Estic a la vostra disposició.

Santi Reixach Garriga

Alcalde

alcalde@valldebianya.cat